Συνεδρίες Ζευγαριών

Δύο άνθρωποι είναι μαζί και έχουν την πρόθεση να φτιάξουν μια σχέση αγάπης. Θα ήθελαν να συνδεθούν μεταξύ τους και να υπάρχει κατανόηση, εμπιστοσύνη, ασφάλεια, αποδοχή, δέσμευση και πολλά άλλα. Ονειρεύονται το θεμέλιο της σχέσης τους να είναι βαθύ και να αντέχει τους κλυδωνισμούς.

Πόσες φορές όμως μέσα στη σχέση νιώθουμε μοναξιά; Πόσες φορές τα βιώματα της παιδικής μας ηλικίας καθορίζουν τις προσδοκίες που έχουμε από τον σύντροφό μας; Πόσες φορές ο ένας κατηγορεί τον άλλο και στο τέλος μας πλημμυρίζουν συναισθήματα απογοήτευσης και ματαίωσης;

Στις συνεδρίες ζευγαριών, το ζευγάρι έχει την ευκαιρία να μιλήσει για τα παράπονά του, τις δυσκολίες του και για τα επίπονα γεγονότα που έχουν συμβεί. Έχει τη δυνατότητα να καταλάβει ο ένας τις προθέσεις, τα κίνητρα, τις επιθυμίες, τα τραύματα και τις δυσκολίες του άλλου.

Οι συνεδρίες ζευγαριών δίνουν τα εργαλεία στο ζευγάρι να συγχωρέσει, να συμπονέσει ο ένας τον άλλο με στόχο να έρθουν οι δύο άνθρωποι κοντά συναισθηματικά και να δημιουργήσουν μια ασφαλή σχέση αγάπης.