βιογραφικό

Το ταξίδι μου
στο κόσμο της Ψυχολογίας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Από νωρίς άρχισα να παρατηρώ τις συμπεριφορές των ανθρώπων και να νιώθω τα συναισθήματά τους. Έβλεπα ανθρώπους που ήθελαν να δημιουργήσουν μια όμορφη και ουσιαστική σχέση, δημιουργούσαν, όμως, μια σχέση με επιθετικότητα και θυμό. Ερχόμουν σε επαφή με γονείς που ήθελαν να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, αλλά δεν ήξεραν πώς να δείξουν και να μεταδώσουν την αγάπη τους. Ένιωθα ότι πολλά παιδιά βιώνουν απόρριψη, αυστηρότητα και άκαμπτα όρια. Παιδιά που δυσκολεύονταν να εκφράσουν τον εαυτό τους στην οικογένειά τους και η οικογένεια δυσκολευόταν να αποδεχτεί τα ταλέντα και τις βαθιές τους επιθυμίες. Συναισθανόμουν τους νεαρούς ενήλικες που είχαν όνειρα και επιθυμίες για τη ζωή τους, αλλά το δεν μπορώ, το δεν θα τα καταφέρω τους έκοβε τα φτερά. Κατανοούσα εκείνους τους ανθρώπους-γυναίκες και άνδρες-που ενώ μέσα τους ήταν γεμάτοι με φως, με ικανότητες, με ιδέες, με αγάπη, με θετικά κίνητρα και προθέσεις για τον εαυτό τους και τους άλλους δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ζωή που να τα ενσωματώνει όλα αυτά. Συμπονούσα επίσης τους ανθρώπους που τα βαθιά τους τραύματα τους επηρέαζαν και δυσκολεύονταν να βιώσουν τη χαρά και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούσα να καταλάβω τι συμβαίνει και, ενώ οι άνθρωποι θέλουν να χαράξουν ένα συγκεκριμένο δρόμο, δημιουργούν τελικά κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που πραγματικά επιθυμούσαν.
Τι παρεμβαίνει; Τι τους απομακρύνει από το όνειρό τους; Τελικά μπορούμε να εκπληρώσουμε τις βαθιές μας επιθυμίες; Τι συμβαίνει με το θυμό μας, τη θλίψη μας, την απογοήτευσή μας; Μπορούμε άραγε να τα αντιμετωπίσουμε και πώς;
Όλες αυτές οι σκέψεις και τα ερωτήματα σταδιακά με οδήγησαν στην ενασχόληση με την ψυχολογία.

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.