Πετάω Ψηλά
Βιωματικό Παιχνίδι Συναισθημάτων για Παιδιά

Πώς γεννήθηκε το Πετάω Ψηλά;

Μια φορά και έναν καιρό ήταν δύο κοριτσάκια, η Πετάω και η Ψηλά.

Η μία είχε μαύρα μαλλιά, χόρευε, παρατηρούσε τους ανθρώπους και τα συναισθήματά τους, την συγκινούσαν τα χρώματα και την γοήτευε να πετάει. Η άλλη είχε καστανά μαλλιά, της άρεσε η μουσική, την ηρεμούσε η φύση, έφτιαχνε πράσινα σπίτια και ονειροπολούσε κοιτάζοντας ψηλά.

Στα δύο κορίτσια άρεσε πολύ το παιχνίδι. Όταν συναντιόντουσαν, παίζανε από την καρδιά τους. Σκαρφίζονταν σκανταλιές, ιστορίες και ένα σωρό άλλα πράγματα. Πολλές φορές έστηναν ένα ολόκληρο παραμύθι. Έδιναν στους ήρωες ζωή και έκφραζαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσα από το παιχνίδι.

Τα χρόνια πέρασαν και η Πετάω άρχισε να ταξιδεύει με αεροπλάνα και αερόστατα. Παρατηρούσε τα συναισθήματα, τις εκφράσεις και τις καρδιές των ανθρώπων. Πιο πολύ την συγκινούσαν όμως οι καρδιές των παιδιών.

Η Ψηλά πήγαινε στις κορφές των βουνών, παρατηρούσε τη φύση και τα ζώα. Σκεφτόταν πώς θα βοηθούσε τους ανθρώπους να «κοιτάξουν» ψηλά και να αισθανθούν ελεύθεροι. Πιο πολύ, όμως, ένιωθε τα παιδιά, που δεν κοίταζαν μόνο ψηλά, αλλά έβλεπαν το ψηλά μέσα από την καρδιά τους.

Έτσι μια μέρα, συναντήθηκε και πάλι η Πετάω με την Ψηλά και άρχισαν και πάλι να παίζουν. Έπαιζαν με την καρδιά τους, παρόλο που ήταν πια μεγάλες. Μαζί τους συμπαρέσυραν και τα παιδιά τα δικά τους και τα παιδιά που ήταν γύρω τους. Άρχισαν να παίζουν, να γελούν, να τραγουδούν, να χορεύουν, να αισθάνονται, να εκφράζονται.

Εκείνο το βράδυ, τα παιδιά είδαν τα πιο χαρούμενα και χρωματιστά όνειρα. Αλλά και η Πετάω και η Ψηλά ονειρεύτηκαν ότι έπαιζαν, ότι αισθάνονταν, ότι οι καρδιές τους ζωγράφιζαν.
Έτσι γεννήθηκε το Πετάω Ψηλά.

Παίζω, Εκφράζομαι, Τολμάω, Αναζητώ, Ωωωωωωω... Oραματίζομαι.  Ψάχνω τον  Ήλιο, Λειτουργώ Αληθινά
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.